Liceul Tehnologic „Sfântul Ioan de La Salle”

@@(alt)@@
  La sfânta Liturghie pontificală din 25 octombrie 1998, prilejuită cu ocazia sfințirii Casei „La Salle”, a fost przentată, la Ofertoriu, în mod simbolic, piatra de temelie a Centrului social-educativ „Școala Profesională La Salle”. În primăvara anului 1999 începeau lucrarile de construcție ale edificiului menținat. Aceasă inițiativă se năștea ca o alternativă și ca un răspuns social la dreptul fiecăruia la o educație de calitate, completând acțiunea educativă a familiei - părinții fiind primii educatori - și având dreptul de a alege tipul de educație pentru copiii lor. Centrul își fundamenta acțiunea sa educativă într-o concepție creștină a lumii și a omului și dorea să le ofere tinerilor din Pildești și din satele învecinate o formare umană, profesională și creștinăde calitate.
   După numai doi ani, centrul își deschidea porțile, în luna septembrie 2001. Inaugurarea oficială a avut loc la 18 mai 2002, în prezența nunțiului apostolic la București, Mons. Jean Claude Perisset, a Preasfințitului Petru Gherghel, a episcopului auxiliar Aurel Percă, a reprezentanților diplomatici ai Ambasadei Spaniei la București și a altor autorități civile și religioase.
  Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită ajutorului și susținerii primite din partea celor două provincii lasalliene: Provincia Europa Centrală și Provincia ARLEP. Cu ajutorul consistent primit din partea Agenției Spaniole de Cooperare Internațională (AECI - organism dependent de Ministerul Spaniol de Externe) - aproximativ 75% din valoarea totală a centrului -, precum și cu sprijinul primit dein partea organizației nonguvernamentale spaniole PROYDE, a Congregației „Frații Școlilor Creștine” din Spania, Austria și Olanda și din partea a altro binefăcători, contruirea centrului a devenit realitate. Cel care a coordonat construirea centrului și a supravegheat desfașurarea în bune condiții a lucrărilor a fost Fr. Antxon.

 

1 • 2 • 34 5 << PreviousNext >>