Colegiul Tehnic "Ion Borcea"

Colegiul "Ion Borcea" Buhusi este cea mai frumoasa poveste de dragoste a targului... O poveste de dragoste care cocheteaza cu eternitatea. Candva, atunci cand spuneai Buhusi te gandeai imediat la celebrele stofe, la proverbialii rabini sau la aventura internationala a handbalului sau feminin. Astazi, din pacate, toate acestea sunt amintiri. Singura mare poveste de dragoste ramasa in viata este Colegiul Tehnic "Ion Borcea". Oriunde merg in lume, inteleg ca targul Buhusi este perceput mai ales ca orasul adolescentilor si profesorilor care cuceresc nonsalant laurii olimpiadelor si concursurilor nationale si internationale. Aici, cei mai grozavi copii ai urbei si localitatilor limitrofe, fascinati de cele mai frumoase povesti de iubire ale fiintarii lor, dar si de aventura fara de egal a cunoasterii, traiesc si scriu mereu adevarate legende ale adolescentei. Sunt cele mai frumoase legende pe care le cunosc. Daca targul Buhusi ar fi, din perspectiva economica, la nivelul performantelor adolescentilor si profesorilor nostri, ar avea statutul de oaza de prosperitate in Romania, nu ar agoniza atat de nefericit. Geografic, adolescentii si profesorii acestei institutii sunt provinciali. In spirit, dorurile si implinirile lor s-au inscris in ordinea internationala a valorilor autentice. Proiectele educationale nationale si internationale, dar si cele de finantare, parteneriatele cu entitati morale precum BETANIA, ne-au consacrat ca spirite aflate mereu in cautarea orizonturilor care cultiva optimismul. Dintre absolventii si profesorii care au predat/predau in aceasta institutie am putea alcatui, aruncand aiurea barierele temporale, vreo trei echipe nationale de handbal feminin, o filiala a actorilor, o alta a scriitorilor, o asociatie a profesorilor univesitari, asociatii de top ale inginerilor, economistilor, managerilor sau medicilor si nu, in ultimul rand, intrucat scoala noastra este recunoscuta si ca fief national al pregatirii celor din industria textila, am putea spune ca Europa, si nu numai, cunoaste, prin absolventii care au emigrat de aici, valoarea grozava a scolii buhusene. Primim mereu din tara, dar si din Statele Unite, Canada, Italia, Germania, Israel, Marea Britanie, Spania, Franta sau Slovacia, scrisori de la fostii elevi. Acestia marturisesc mereu ca sunt mandri de faptul ca au absolvit cursurile acestei institutii care este un adevarat brand pentru cei care au respect fata de spiritualitate. Cand in vin in vizita la Buhusi, al doilea lor reper, dupa familie, este fostul liceu/fosta scoala profesionala. Festivitatile de absolvire, intalnirile de promotie si balurile "bobocilor" sunt cele mai aplaudate evenimente ale targului.


×

Despre


Invatamantul liceal, profil teoretic, pregateste atat pe filiera umana cat si pe cea reala si are ca specializari: Filologie, Stiinte Sociale, Matematica-Informatica si Stiinte ale Naturii; Invatamantul liceal, profil tehnic, are ca specializari: Industrie textila si pielarie, Constructii, instalatii si lucrari publice si Comert;

Ioan Borcea (1879-1936) A fost un profesor excelent care a sustinut catedra aproape un sfert de secol si un savant de primul rang care a desfasurat o activitate stiintifica dintre cele mai vii in aproape toate ramurile zoologiei teoretice si aplicate. Cele aproximativ 100 de lucrari valoroase publicate in strainatate, sunt o stralucita marturie. In cercetarile sale Ioan Borcea s-a calauzit dupa conceptia materialista despre natura, fiind un adept convins al evolutionismului. Ioan Borcea a inceput cursurile liceale la Liceul National din Iasi si le-a terminat in 1897 la Liceul Internat ca sef de promotie. A urmat apoi cursurile Facultatii de Stiinte, Sectia de Stiinte Naturale, a Universitatii din Iasi. In anul 1900 a fost preparator, conferentiar in 1906, si apoi, incepand din anul 1912 si pana in 1936, profesor la Universitatea din Iasi.

Galerie


Personal


1.

Dobroi

Maria

Director

2.

Radovici

Liliana

Director adjunct

2.

Andrei

Sebastian

Profesor

3.

Andrei

Ioan

Profesor

4.

Andrei

Oana Maria

Profesor

5.

Agapin

Anamaria

Profesor

6.

Barladeanu

Camelia

Profesor

7.

Boaca

Diana

Profesor

8.

Borcieanu

Elena Manuela

Profesor

9.

Budeanu

Cristina

Profesor

10.

Bulete

Mihai

Profesor

11.

Burca

Andreea Eliza

Profesor

12.

Caleap

Stefania-Luminita

Profesor

13.

Calugaru

Adina

Profesor

14.

Ciocan

Mioara

Profesor

15.

Ciorniciuc

Viorel

Profesor

16.

Cojocaru

Andreea Stefana

Profesor

17.

Craiu

Alina Mihaela

Profesor

18.

Damian

Gabriela

Profesor

19.

Danila

Ioana Izabela

Profesor

20.

Dulgheru

Carmen

Profesor

21.

Feraru

Iordana-Monica

Profesor

22.

Fercu

Ion

Profesor

23.

Grigoras

Adela

Profesor

24.

Iacob

Daniela Irinel

Profesor

25.

Ionica

Constantin

Profesor

26.

Ivan

Ioan

Profesor

27.

Jigau

Mihai

Profesor

28.

Lupu

Gabriel Stanica

Profesor

29.

Macovei

Mihai

Profesor

30.

Mihai

Elena Daniela

Profesor

31.

Mitrofan

Carmen

Profesor

32.

Moga

Alina Mihaela

Profesor

33.

Munteanu

Dumitru

Profesor

34.

Munteanu

Nadina

Profesor

35.

Nastasa

Mihaela

Profesor

36.

Nutu

Carmen

Profesor

37.

Pascaru

Ioan

Profesor

38.

Popescu

Silvia-Diana

Profesor

40.

Raducan

Vasile

Profesor

41.

Rotaru

Adelina

Profesor

42.

Rugina

Mihaela

Profesor

43.

Rugina

Valeriu

Profesor

44.

Sava

Mariana

Profesor

45.

Taga

Ionela

Profesor

46.

Tanculescu

Camelia

Profesor

47.

Urioc

Alexandru

Profesor

48.

Varlan

Tinca

Profesor

49.

Vasilache

Traian

Profesor

50.

Zaharia

Carmen

Profesor

51.

Zaharia

Carmen-Mihaela

Profesor

Contact.


Telefon: 0234 261 273;
E-mail: ionborcea@yahoo.com;
Adresa: Strada Tineretului, Buhusi, Jud. Bacau

Powered by w3.css