Colegiul tehnic "ion borcea"

"Rădăcinile învăţăturii sunt amare, dar roadele ei sunt dulci. "-Aristotel

Hire Us

Work

Bine ati venit pe site-ul nostru!

 

Colegiul "Ion Borcea" Buhusi este cea mai frumoasa poveste de dragoste a targului... O poveste de dragoste care cocheteaza cu eternitatea. Aici, cei mai grozavi copii ai urbei si localitatilor limitrofe, fascinati de cele mai frumoase povesti de iubire ale fiintarii lor, dar si de aventura fara de egal a cunoasterii, traiesc si scriu mereu adevarate legende ale adolescentei.

Ioan Borcea (1879-1936)

A fost un profesor excelent care a sustinut catedra aproape un sfert de secol si un savant de primul rang care a desfasurat o activitate stiintifica dintre cele mai vii in aproape toate ramurile zoologiei teoretice si aplicate. Cele aproximativ 100 de lucrari valoroase publicate in strainatate, sunt o stralucita marturie. In cercetarile sale Ioan Borcea s-a calauzit dupa conceptia materialista despre natura, fiind un adept convins al evolutionismului.

What Others Think

“Candva, pe cand eram tanar, eram tentat sa-mi incep lectiile enuntand un gand minunat al lui Karl Popper: "Averea cea mai de pret a oamenilor sunt ideile." Astazi imi dau seama ca, in fapt, strategia didactica a profesorilor si-a asumat fericit acest gand, adolescentii si absolventii nostri fiind grozavi ambasadori ai acestui spirit aflat mereu in cautarea unei lumi mai bune. Tocmai de aceea cred in eternitatea acestei povesti de dragoste fara de sfarsit: Colegiul "Ion Borcea" Buhusi...”

Prof. Ion Fercu

About Us

  • 2004/prezent - Institutia isi schimba denumirea in Colegiul Tehnic "Ion Borcea";

Invatamantul liceal, profil teoretic, pregateste atat pe filiera umana cat si pe cea reala si are ca specializari: Filologie, Stiinte Sociale, Matematica-Informatica si Stiinte ale Naturii;

Invatamantul liceal, profil tehnic, are ca specializari: Industrie textila si pielarie, Constructii, instalatii si lucrari publice si Comert;Know More About Us