PAPHOS, C.N. ROMAN VODA

Mobilitate Paphos, Cipru

 28.05.2018 – 15.06.2018

La prima mobilitate, care a avut loc în perioada 28.05.2018 – 15.06.2018, în Paphos, Cipru, au participat 32 de elevi de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Roman, și Colegiul Tehnic „Ion Borcea”, Buhuși însoțiți de profesorii Moldovanu Florin și Nacu Iuliana-Anda, respectiv Ana Maria Agapin și Cojocaru Andreea Ștefana și profesorii de informatica Daniela Tarasă (Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”, Bacău) și Cojan Lilioara (Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, Neamț). Stagiul de practică din Paphos, Cipru, a fost intermediat de firma Rivensco Consulting LTD, care a asigurat atât logistica mobilității cât și pregătirea culturală a participanților și s-a realizat în 3 firme de primire: Mavros Petros – Avantless LTD, SSM Global Trainning Services LTD si Lazarou CTC, Cipru.

Cele trei săptămâni de practică efectivă a elevilor, in companii IT au cuprins activități de învățare bazate pe metode moderne și interactive (brainstorming, problematizare, demonstrație) și au condus la dobândirea și dezvoltarea unor competențe cum ar fi: structurarea si realizarea unui site web, dezvoltarea competențelor de comunicare cu clienții și efectuarea unei analize a nevoilor acestora în scopul configurării unui site care să răspundă cerințelor formulate de clienți.

Pentru profesorii din staff, participarea la mobilitate s-a bazat pe activități de tip job-shadowing, observând zilnic felul în care tutorii organizeaza stagiile de practică pentru elevii participanți la mobilități europene de formare inițială în IT, metode și softuri folosite în designul paginilor web. În fiecare zi s-a lucrat în echipă la îmbunătățirea proiectului de Curriculum la Decizia Școlii (CDS “Web design”), produs final al proiectului. Validarea rezultatelor mobilității s-a făcut prin documentul de mobilitate Europass.

Programul mobilitatii a inclus vizite culturale la Mormintele regilor, Parcul arheologic, Băile Afroditei, zona rurală și Muzeul etnografic Paphos, Stâncile Afroditei Petra tou Romiou, Mănăstirea Sf. Neofit, Portul Limassol) și orașul Paphos.

Galerie mobilitate

Site-uri create de participanti

Prezentari lucru in echipa

CNRV_engleza1

CNRV_engleza2

CNRV_engleza3

CNRV_engleza4

Portofolii participanti

Antal Cristian Iulian

Antici Sergiu

Aungurenci Tudor Paul

Bancescu Rares Emil

Burcă Sabina

Capmare Alex Mihai

Dascalu Andreea

Ghiuzan Edward

Hriscu Octavia

Ifrim Alexandru

Macincă Paul Alexandru

Nastasă Ioana

Pericică Iustin

Pruteanu Alexandra Maria

Rusu Nectarie Rareș

Tanasă Miruna

Articol staff: Experiența mobilității Erasmus+ în Paphos, Cipru