TESTIMONIALE PARTICIPANTI PROIECT ERASMUS+ “SMART IT”

Participarea la mobilitate mi-a deschis calea catre domeniul IT si piata muncii europene, oferindu-mi o imagine clara si explicita asupra acestora. Participând la proiect, am avut şansa de a-mi depăşi temerile legate de părăsirea zonei de confort personal şi, de asemenea, mi-am imbunatatit semnficativ abilitatile de socializare. Imi voi aminti mereu cu drag de cele 3 saptamani in care am locuit impreuna cu colegii mei in Drezda, de diminetile in care plecam impreuna la firma de practica si de minunatele obiective turistice pe care le-am vizitat.

(Bianca Botezatu, participant Flux II, Germania).

O experienta de neuitat , participarea in proiectul Erasmus+. Cele 3 saptamani m-au invatat lucuri noi , am aprofundat informatiile deja existente despre Photoshop , Illustrator , Camtasia. Sunt recunoscatoare pentru aceasta oportunitate.

( Budeanu Ilinca , 11 C)

Participarea in proiectul Erasmus+ m-a ajutat sa-mi dezvolt capacitatile de lucru in echipa, de organizare a timpului si de asemenea m-am apropiat de colegii mei. A fost o experienta de care imi voi aminti cu drag.

(Florea Emma, 11C)

 

 

 

Mobilitatea m-a ajutat să percep domeniul IT ca fiind mult mai interesant și să îmi perfecționez abilitățile în acest domeniu, precum și să înțeleg modul de funcționare ale pieții de muncă europene. Această mobilitate m-a schimbat din punct de vedere al muncii în echipă, acum fiind o persoană mult mai capabilă de a lucra alături de alți membri și de a mă înțelege cu aceștia.

(Nicoleta Baisanu, participant Flux I, Cipru)

 

 

Îmi voi aminti mereu de atmosfera plăcută din interiorul casei in care am stat cu colegii mei de mobiliatate, toate activitățile interesante pe care le-am desfășurat și de tutorele meu care mi-a sporit pasiunea pentru IT și mi-a influențat deciziile legate de viitor. Interesul meu pentru sfera IT a crescut in urma mobilității. De asemenea, intentionez, pe viitor, sa-mi caut un loc de munca in acest domeniu in Europa.

(Dragan Silvia, participant mobilitate flux I, Cipru)

 

 

Aceasta mobilitate mi-a dezvoltat capacitatea de a comunica cu persoanele din jurul meu si de a ma adapta la un grup. Am invatat lucruri pe care nu le stiam despre programele Adobe Dreamweaver, Adobe Photoshop si Adobe Illustrator, informatiile acestea putand sa ma ajute in viitor. Un lucru de care imi voi aminti cu drag este experienta de a lucra la o companie straina, alaturi de alti participanti ai proiectului. (Dumintru Alexandru, participant mobilitate flux I)

Participarea la mobilitate m-a facut sa ma adaptez mai usor la medii noi, mi-a dezovaltat abilitatea de a lucra in echipa. Am putut vedea concret cum e sa muncesti in domeniul IT.

(Smeu Stefan, participant mobilitate flux I, Cipru)

 

Mobilitatea m-a ajutat sa imi imbunatatesc cunostintele din domeniul IT prin orele de practica si lucrul in echipa, prin taskurile zilnice. Mi-a crescut increderea in sine si am invatat sa ma descurc singur avand in vedere ca am fost plecat departe de casa pentru mult timp. Acum percep domeniul IT ca un domeniu in continua dezvoltare care poate asigura multe locuri de munca.

(Razvan Secure, participant mobilitate flux I, Cipru)

 

Proiectul Erasmus+ “Smart IT” mi-a oferit șansa de a lucra la o firmă și a realiza că interesele mele sunt pentru domeniul IT. Prin lucrul în echipă, munca depusă și creativitatea stimulată, am aflat că acesta este domeniul meu de viitor. Mobilitatea mi-a arătat faptul că există o gamă mult mai largă în ceea ce privește piața muncii a domeniului IT, mai ales pe plan european. Îmi voi aminti mereu cu plăcere de grupul de prieteni cu care am împărtășit toate experiențele frumoase din acest proiect.

(Petre-Antica Eduard-Dominic, participant mobilitate flux II, Germania)

 

Faptul ca m-am aflat intr-un colectiv pe toata durata mobilitatii m-a facut sa-mi imbunatatesc felul in care relationez cu cei din jurul meu. Acest proiect m-a ajutat in dezvoltarea competentelor mele in domeniul IT (Html, Css, JavaScript, Php etc.), a competentelor de comunicare in limba engleza si a abilitatilor de lucru individual si in echipa. Faptul ca in fiecare dimineata ma trezeam ca sa merg sa lucrez timp de 6 ore in fata calculatorului m-a facut sa inteleg mai bine cum este sa ai o slujba in domeniul IT.

(Cretu Andrei, participant mobilitate flux II, Germania)

 

Cel mai mare impact al acestei experiente Erasmus a fost faptul ca am iesit din zona mea de confort, deoarece sunt o persoana destul de introvertita si nu iau parte la activitati de acest fel. Participarea la mobilitate m-a facut sa realizez cat este de cautat, dar si dezvoltat domeniul IT in Europa.

(Benchea Daria-Cezara, participant mobilitate flux I, Cipru)

 

Experiența de 3 săptămâni „Erasmus” la WBS Training AG din Dresda este un lucru pe care mi-l voi aminti toată viața. Pe lângă decorul frumos (centrul lor este într-o zonă verde) și facilități (laboratoare moderne, birouri și saloane), oamenii au fost calzi și prietenoși cu noi. Am învățat multe lucruri de la formatorii mei. Mi-am dezvoltat abilități legate de folosirea programului Java Script și inca sunt în contact cu ei.

(David Bucur, participant flux II, Germania)

 

Cred ca cel mai important aspect al acestei mobilitati este faptul ca m-am apropiat mult de colegii mei, pe care acum ii consider a fi ca o familie. Imi voi aminti cu drag de tutorii nostri minunati si de toate lucrurile pe care le-am invatat.

(Comorasu Ana Maria, participant mobilitate flux I, Cipru)

 

Domeniul IT m-a atras dintotdeauna, dar acest proiect m-a apropiat mai mult de lumea digitala si am invatat cum sa folosesc programe de editare video si photo. Tutorele nostru, Lazarou Lazaros a fost cel care ne-a invatat tot ce tine de tutoriale, ne-a vorbit si despre piata muncii europene. El este cel care m-a ajutat „sa ma maturizez” in privinta acestui domeniu.

(Buiciuc Ana Maria, participant mobilitate flux I, Cipru)

 

Cand m-am inscris in proiectul Erasmus+ „Smart IT” nu mi-as fi imaginat niciodata ca va fi o experienta atat de uluitoare, care sa-mi deschida orizonturile catre web design, un domeniu multidisciplinar care necesita creativitate, pasiune, cunoasterea celor mai noi tehnologii, rabdare si mai ales dorinta de a invata ceva nou in fiecare zi. In cadrul mobilitatii am invatat cum sa folosesc programe cum ar fi: Adobe Dreamweaver, Adobe Ilustrator si Camtasia, mi-am facut multi prieteni noi si am vizitat locuri pline de cultura. A fost o experienta unica, de care aveam nevoie pentru a-mi confirma ca domeniul IT este ceea calea pe care doresc sa o urmez in viitor.

(Ungureanu Mihai, participant flux I, Cipru)

 

Activitatile de proiect m-au ajutat sa imi organizez timpul mai bine si sa incerc lucruri noi, sa lucrez in echipa mai bine si sa contribui cu idei noi mai des.

(Toderiță Mihai-Cătălin participant mobilitate flux II, Germania)

 

Datorita mobilitatii am devenit mult mai deschis si sociabil, formând o strânsă legătură cu ceilalti participanti atat la locul de munca cat si in timpul liber. Vizitele la diferitele obiective turistice din Drezda, tutorii si mentorii care au dat dovada de multa răbdare si ne-au ajutat enorm in dezvoltarea abilităților noastre, precum si provocările si activitatile non-formale organizate de profesorii insotitori.

(Bratu Bogdan participant mobilitate flux II, Germania)

 

Pentru mine, finalul mobilitatii este cel care m-a invatat cea mai importanta lectie. Sentimentul de apartenenta, de dor, care m-au cuprins la aterizarea pe Aeroportul Otopeni… Am realizat ca locul meu este aici, in Romania, unde stiu ca se poate. Sunt recunoscator pentru aceasta experienta europeana si voi merge pe aceeasi cale de a trai, a-ti insusi experiente, a te implica, a-ti asimila valori, a învăţa.

(Plesca Andrei-Armand, participant flux II, Germania)

 

In ceea ce ma priveste, aceasta mobilitate a fost o oportunitate pentru cunoasterea unei alte culturi si pentru a lua o decizie cu privire la viitorul meu. Domeniul IT a devenit mult mai atractiv decat ma asteptam pentru mine. Mi-am imbunatati competente digitale si mai mult decat atat, simt ca aceasta experienta m-a ajuatat sa ma dezvolt, sa invat sa ma adaptez la un mediu nou. M-a scos din zona de confort si mi-a dat incredere in mine.

(Tutuianu Veronica, participant flux II, Germania)

 

Proiectul “Smart IT” mi-a dat ocazia sa lucrez cu oameni profesionisti, cu o bogata experienta in implementarea de proiecte europene in domeniul IT. Totodata, am vizitat locuri noi, pline de istorie. Mi-a placut foarte mult Dresda, numita si ” Florenta de pe Elba”, un oras foarte frumos, care desi a fost distrus la finalul celui de-al doilea razboi mondial, a renascut din ruine. Acest oras mi-a daruit multa energie si convingerea ca orice obstacol poate fi depasit. Important este sa tintesti sus si sa ai incredere in visul tau.

(Maria Chelba, coordonator proiect si profesor insotitor flux I & II)

 

Experiența noastră Erasmus+ a fost extraordinara, atât explorarea oraşelor Dresda si Paphos, cât și plasamentul elevilor în companie. Personalul companiilor de primire a fost foarte amabil și de ajutor. Ne-au făcut să ne simțim foarte bineveniți, oferindu-ne informații și sprijin și ajutându-ne cu documentele pe durata şederii noastre de trei săptămâni. Cel mai interesant aspect al mobilitatii a fost experiența de lucru a elevilor cu tutorii lor, faptul că li s-au atribuit sarcini provocatoare și au putut ”gusta” din piaţa muncii IT.

(Diana Popa, responsabil mobilitate si profesor insotitor flux I & II)

 

Consider ca stagiile de practica organizate in cadrul mobilitatilor au contribuit la adaptarea programei IT la piata muncii prin crearea de aplicatii utile in viata reala si impartirea in grupe de elevi pentru realizarea unor proiecte, care le-au permis participantilor sa-si exprime creativitatea si sa isi impartaseasca experienta cu ceilalti colegi. Informatica/TIC, e un „limbaj” universal iar elevii romani pot face fata cu succes cerintelor si provocarilor din domeniul IT european. Mobilitatea mi-a dat ocazia sa traiesc momente frumoase, si-mi voi aminti cu placere Muzeul Swinger, arhitectura cladirilor orasului Dresda, impartasirea experientelor traite cu participantii si colectia „Möbel und Interieur by Vivere”.

(Prof. Lacramioara Margineanu, monitor flux II, Germania)